Welkom op de website van de locatie Thorbecke Merkelbachstraat. Thorbecke Merkelbachstraat is een van de vier locaties van Thorbecke Voortgezet Onderwijs. Op deze locatie wordt mavo-onderwijs verzorgd aan ruim 200 leerlingen. Bij ons op school mogen leerlingen zelf een deel van het rooster bepalen. Bij ons mag jij échte keuzes maken!

 

Vanaf het schooljaar 2021/2022 vormen Thorbecke Prinsenlaan (havo vwo) en Thorbecke Merkelbachstraat (mavo) één school. We gaan een campus vormen op de Prinsenlaan. Alle sport en dansfaciliteiten zijn in dit gebouw aanwezig. 

 

 

 

Topprestaties bij Thorbecke

 

We geloven dat jij veel kunt en we willen dat je veel leert en met een diploma op zak verder gaat. Daarom krijg je les van docenten die met veel enthousiasme hun kennis delen met jou. Daarnaast besteden we extra aandacht aan rekenen en taal, omdat we dat heel belangrijk vinden voor de overgang naar de havo of het mbo. Dat is nu misschien nog ver weg voor jou, maar wij houden er alvast rekening mee.

 

 

 

Bijzonder Thorbecke

 

We willen dat je het beste uit jezelf haalt. Hard werken en speciale talentprogramma’s voor Sport en Dans helpen je daarbij. Kies een profiel en beleef een geweldige schooltijd bij Thorbecke Merkelbachstraat.

 

Ben je een erkend topsporter of een topdanser bij Lucia Marthas? Dan kun je bij ons op school in aanmerking komen voor de LOOT- of DAMU-regeling. Dat betekent dat er speciaal voor jou een rooster wordt gemaakt, zodat je school optimaal kunt combineren met trainen.

 

Leerlingen betalen € 200,- per jaar (2020/2021) voor deze speciale programma’s (uitgezonderd Thorbecke profiel).

 

 

 

Regulier? Jazeker, van harte welkom

 

Leerlingen die niet een specifiek sport- of dansprofiel willen, zijn van harte welkom. Dit noemen wij het Thorbecke profiel. De vier uur die andere leerlingen besteden aan hun profiel, kun jij op school besteden aan je studietaken. Elke leerlingen kiest op Thorbecke Merkelbachstraat namelijk Thorbecke-uren. Jij kiest dus vier extra Thorbecke-uren en zal daarom veel minder huiswerk hebben.