Welkom!

Een ondernemende school

De locatie Thorbecke V.O. in Nieuwerkerk a/d IJssel is een kleine, veilige school met slechts 400 leerlingen en ongeveer 30 personeelsleden. Het voordeel van zo’n kleine school is dat je snel gewend bent, want met maar 19 lokalen zul je zeker niet verdwalen. Al snel ken je iedereen, in ieder geval van gezicht.

NIEUW: VWO-brugklas

In het schooljaar 2017-2018 zijn we op onze school gestart met een aparte vwo-brugklas.
In deze klas krijg je les en cijfers op vwo-niveau. Daarnaast doe je mee aan uitdagende projecten over science, bewegingsleer en taal. Durf jij het aan?

Havo/vwo-klas
Als je in de havo/vwo-klas geplaatst wordt, dan blijf je hier 3 jaar. Daarna maak je de overstap naar 4 havo of 4 vwo op de locatie Prinsenlaan in Rotterdam Alexander. Door die locatie al een paar keer te bezoeken zorgen we ervoor dat je al een beetje gewend bent. De docenten van Nieuwerkerk en van de locatie havo/vwo hebben goede afspraken met elkaar gemaakt, zodat het onderwijs goed aansluit.

Mavo
Als je een mavo-advies krijgt, blijf je hier 4 jaar en verlaat je onze school met een diploma.

Pré-havo (= Mavo/havo-klas)
De mavo/havoklas is een speciale klas, waar je op havoniveau les krijgt en 2 jaar lang kunt laten zien, of de havo voor jou haalbaar is.Je krijgt cijfers op Havo-niveau. Als havo te moeilijk blijkt, dan is er niets aan de hand en kun je gewoon doorstromen naar een mavo klas.Als je het Studiewijsprofiel kiest, kun je vier uur extra studiebegeleiding per week krijgen. De kans is groot dat het je helpt een niveau hoger te komen.

Toelating

Om geplaatst te worden in één van onze klassen is minimaal een mavo-advies nodig. De gegevens uit het Onderwijskundig Rapport (OKR) en LVS moeten stroken met het gegeven advies. Er zal altijd een gesprek plaatsvinden met de leerkracht van groep 8.

De profielen van Thorbecke Nieuwerkerk

Op de locatie Nieuwerkerk kun je kiezen uit het Studiewijsprofiel, het Theaterprofiel, de highschool Hockey, het Sportprofiel of het Media- en entertainmentprofiel. De profielen worden in de onderbouw aangeboden. In de bovenbouw richt je je meer op je examenprofiel. Opdeze pagina staat een beschrijving van de profielen

Bovenbouw

Ondernemerschap
In de derde en vierde van de mavo volg je de Masterclass Ondernemerschap. Aan de hand van praktische lessen leer je wat iemand die een eigen bedrijf wil beginnen moet weten en kunnen. Je verdiept je in het hotelmanagement, de makelaardij, het verzekeringswezen of sportmanagement. Door bedrijven te bezoeken en met ondernemerschap wekelijks bezig te zijn, word je voorbereid op de keuze die je na de middelbare school moet maken: Welke opleiding past bij mij?

LO2
In het 3e leerjaar van de mavo kun je in navolging op het sportprofiel kiezen voor het vak Lichamelijke Oefening 2, mits er voldoende belangstelling voor is. Daarnaast bieden wij tekenen als examenvak aan voor de creatieve leerlingen.

Extra activiteiten
Kennismakingslessen aan het begin van de brugklas, een kamp met alle brugklaskinderen en een variatie aan activiteiten voor de kinderen die hetzelfde profiel volgen aan het begin van de eerste. Natuurlijk zijn er schoolfeesten en is er een kerstgala. In de tweede hebben we een sportieve wintersportreis en in klas drie en vier ga je op reis naar het buitenland.

Inloggen...

Bekijk de handleiding voor het ouderportaal.


Inloggevens vergeten?