Thorbecke Voortgezet Onderwijs

Onze schoolcateraar:

 

Scoolcompany is sinds schooljaar 2016-2017 actief op onze locatie. Hun overtuiging is dat een schoolkantine smakelijke, betaalbare en gezonde producten moet aanbieden. Maar ook dat er snacks te koop moeten zijn.

​Scoolcompany promoot gezond eten en een gezonde leefstijl. Ze zorgen ervoor dat het  aanbod én de kantine zo aantrekkelijk is, dat de leerlingen liever hun lunch in de school nuttigen dan ergens anders. Daarom zijn gezonde broodjes goedkoper dan snacks en spelen ze in op de actualiteit. Is het heel koud? Dan gaat de erwtensoep in de aanbieding. Zijn er belangrijke gebeurtenissen, zoals examens of sportevenementen? Dan verzinnen ze daar iets leuks en smakelijks bij.

De richtlijnen van het Voedingscentrum zijn het uitgangspunt voor het assortiment. Maar gezond eten is niet hetzelfde als een gezonde leefstijl hebben. Het is er een onderdeel van. Scoolcompany wil leerlingen aanzetten tot gezond leven. Daarom geven ze bijvoorbeeld bij een snack aan hoelang je moet fietsen om de calorieën te verbranden en wijzen ze de leerlingen op een gezonder alternatief.

www.scoolcompany.nl

Inloggen...

Bekijk de handleiding voor het ouderportaal.


Inloggevens vergeten?

Zit jij in groep 8?

Thorbecke VO is een actieve openbare scholengemeenschap met vier locaties met de nadruk op talentontwikkeling, sport, bewegen en dans. We motiveren je om het beste uit jezelf te halen!